Η ΟΜΑΔΑ

Ιστορια 36 χρονων!

  • Το ταξίδι προς της δόξα της ομάδας από την Περιφέρεια της Θράκης έχει αρχή το μακρινός έτος, 1980 όταν τα τμήματα πετοσφαίρισης συμμετείχαν στα διάφορα Πρωταθλήματα με το όνομα, Ακρίτας Νέας Βύσσας, το οποίο εκπροσωπεί, πλέον, μόνο τον ποδοσφαιρικό σύλλογο.
  • Εκείνη την εποχή, κάποια 7-8 νεαρά παιδιά έφτιαξαν ένα φιλέ και παίζανε βόλεϊ στα αλώνια! Ονόμασαν και την ομάδα τους ΜΙΚΡΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ αγόρασαν και στολές από το χαρτζιλίκι τους, επειδή ήταν παιδιά της πλατείας! Λίγο καιρό αργότερα, τα είδε ο ράφτης, κ. Σταύρος Μπαχαρίδης, ο οποίος ήξερε ότι βάση του καταστατικού του συλλόγου (ΑΚΡΙΤΑΣ ΝΕΑΣ ΒΥΣΣΑΣ ) θα μπορούσε να ιδρυθεί τμήμα βόλεϊ όπως και έγινε!
  • Ο κ. Σταύρος ξεκινήσει τη λειτουργία του τμήματος παίρνοντας μέρος στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα γιατί όλο το τότε ρόστερ απαρτιζόταν από παίδες και έφηβους. Σε αυτούς χρωστάει την ύπαρξη του το βόλεϊ της Νεας Βύσσας σ αυτή την παρέα των ανήσυχων εφήβων και στο χαμόγελο του κ.Σταύρου!
  • Ακολούθως, πρωτεργάτης στην προσπάθεια για την σωστή ανάπτυξη του σωματείου ήταν ο Χριστόδουλος Βασιλειάδης, συνεπικουρούμενος από τον Απόστολο Χαντηρίδη, τον Χρήστο Πετριτζίκη και αρκετά, ακόμα, μέλη του σωματείου, το οποίο χάρισε, για αρκετά έτη, πολλές συγκινήσεις στον κόσμο του αθλητισμού! Το σωματείο πετοσφαίρισης του Ακρίτα Νέας Βύσσας στεγαζόταν, επί σειρά ετών, στο παλιό κλειστό γυμναστήριο της εν λόγω περιοχής, ενώ το έτος, 1985, οι ομάδες βόλεϊ άλλαξαν έδρα και εγκαταστάθηκαν στο νέο κλειστό γυμναστήριο, το οποίο χρησιμοποιεί, κυρίως, ο Α.Ο. Νέας Βύσσας Ορεστιάδας.
Απο τον Ακριτα στη Νεα Βυσσα!

ΧΟΡΗΓΟΙ Α.Ο ΒΥΣΣΑΣ